Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Joho!

@ Sunday Times Books LIVE

Daleen Kruger wen die 2009 Nagtegaal teksprys met Draadwerk

Kok en SkinkerDirk NagtegaalDit was onlangs weer tyd vir die Nagtegaal-teaterteks prys kompetisie. Christelle Webb-Joubert van RSG het met Dirk Nagtegaal gepraat oor die vyf finaliste en hoe die wenner verkies word. Dirk is self ‘n skrywer, sy nuutste boek is Kok en Skinker.

En die wenner is: Daleen Kruger!

Die Afrikaanse webblad Roekeloos vertel meer oor Daleen en haar dramastuk Draadwerk. Verwagtinge vir die stuk is hoog na die sukses van Rachelle Greeff se Naaimasjien verlede jaar (die 2008 Nagtegaal-teaterteks prys).

Oor die wenstuk Draadwerk was die paneel dit eens dat die teks op briljante wyse die leser uit ‘n vars hoek laat kyk na die kwessie van kuns en kunstenaarskap.

Aan die hand van die verhouding tussen Helen Martins en Koos Malgas, word die wroeging en besieling van beide hierdie kunstenaars en hul onderskeie interpretasies van die werklikheid om hulle met die fyn kwas van ‘n mede-kunstenaar geskilder.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment